Evden eve nakliyat parca esya tasima fiyatlar nakliye firmalari icin dogru yerdesiniz. Firmalarin listesi icin lutfen ziyaret ediniz. evden eve

Wat is het nut van een samenlevingscontract?

Wat is het nut van een samenlevingsovereenkomst?
Een paar dat geen huwelijk of een geregistreerd partnerschap wenst, kan de vermogensrechtelijke gevolgen van de samenleving regelen in een samenlevingsovereenkomst.

Het gaat primair om afspraken tussen de partners onderling. Het bestaan van een samenlevingsovereenkomst kan echter voor de toepassing van bepaalde regelingen als voorwaarde worden gesteld. In het bijzonder kan hierbij worden gedacht aan partnerpensioenregelingen, secundaire arbeidsvoorwaarden een bepaalde erfrechtelijke voorzieningen, denk hierbij aan vrijstellingen voor het successierecht en beschermingsbepalingen van de langstlevende ten aanzien van kinderen.

In een samenlevingsovereenkomst wordt veelal een regeling getroffen ten aanzien van de kosten van de huishouding en regelingen ten aanzien van het verbreken van de samenleving. Vaak nemen partners in de samenlevingsovereenkomst een verblijvensbeding op. In dit beding kan worden bepaald dat de gezamenlijke goederen bij overlijden van een van de partners verblijven aan de langstlevende partner. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld de woning die partijen, ieder voor de helft op naam hebben staan, gezamenlijke inboedelgoederen en de en/of rekening.

In de samenlevingsovereenkomst kunt u elkaar niet benoemen tot erfgenaam. Daarvoor dient u een testament op te stellen.

Verder heeft u als langstlevende voor het successierecht een vrijstelling die gelijk is aan de vrijstelling voo