Evden eve nakliyat parca esya tasima fiyatlar nakliye firmalari icin dogru yerdesiniz. Firmalarin listesi icin lutfen ziyaret ediniz. evden eve

Vragen over echtscheidingen

Ik ben gehuwd geweest in algemene gemeenschap van goederen maar inmiddels gescheiden. Ik blijf wonen in de eigen woning die bij het kadaster altijd op mijn naam heeft gestaan. Mijn advocaat of de notaris zegt dat een verdelingsakte nodig is. Waarom?
Toen u in gemeenschap van goederen trouwde vloeiden de beide vermogens tezamen tot een gemeenschappelijk vermogen. Ook hetgeen tijdens het huwelijk werd verkregen, werd gemeenschappelijk. Het gehele vermogen voor en tijdens het huwelijk opgebouwd werd dus gemeenschappelijk vermogen (eventueel met uitzondering van enkele vermogensbestanddelen, denk bijvoorbeeld aan verkregen vermogen onder uitsluitingsclausule).

De woning maakt derhalve deel uit van het gemeenschappelijke vermogen. Doordat de woning in de akte van levering destijds op uw naam is gesteld en daardoor ook bij het kadaster, betekent niets anders dan dat u tijdens het huwelijk de zogenaamde bestuursbevoegde echtgenoot werd.

Door de echtscheiding is het gemeenschappelijke vermogen ontbonden en dient dit verdeeld te worden. Door de echtscheiding, zegt de wet, bent u tezamen met uw ex-partner beschikkingsbevoegd geworden ten aanzien van de woning.

De woning komt juridisch gezien aan u beiden toe, ieder voor de helft, ongeacht hoe de kadastrale tenaamstelling luidt. De woning moet dus op uw naam gesteld worden en uit het gemeenschappelijke vermogen worden gelift. Dit gebeurt bij de notariële akte van verdeling.

U en uw ex-partner zullen in eerste instantie beiden aan de verdeling dienen mee te werken.